Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
50 dkg liszt
2 csapott tk. szódabikarbóna
2 egész tojás
1 tojássárgája
Elkészítés:
A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszert egy lábasban összeolvasztjuk.
Ha összeolvadtak a hozzávalók, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját is – azért kell plusz tojássárgája, hogy még omlósabb, puhább legyen a mézeskalács.
Belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrjuk. Fontos: azonnal használjuk fel, nem kell pihentetni!
Lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk és már süthetjük is a mézeskalácsokat. Előnye, hogy azonnal puha lesz.