30×20 tepsihez

hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
12 dkg olvasztott vaj
12 dkg porcukor
1 dl joghurt
3 db tojás
10 cs sütőpor

hozzávalók a krémhez:
2 dl joghurt
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
2 dkg zselatin
1 db citrom héja és leve

hozzávalók az áfonya szószhoz:
20 dkg áfonya
5 dkg cukor
1 dl víz
1 ek keményítő

A tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük, majd vajazott-lisztezett tepsibe egyenletesen elkenjük.
170 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük, hagyjuk kihűlni.

Az áfonyát cukorral és a víz felével kissé megfőzzük. A maradék vízben elkeverjük a keményítőt, majd besűrítjük vele a szirupot.

A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot porcukorral, citrommal elkeverjük, majd a tejszínbe forgatjuk.
A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd röviden felforraljuk. Kevés krémmel lehűtjük, majd hozzákeverjük a többi krémhez.

A tejszínes krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd rákanalazzuk az áfonyás szirupot, és kissé elkeverjük, hogy márványos legyen.