hozzávalók / 6 adag
Alap tészta
7 db tojás
7 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
Krém
50 dkg tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
20 dkg margarin
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
Tetejére
7 dl szénsavas narancsos üdítőital (mirinda)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor

Alap tészta
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kakaóval és a kevés sütőporral elkevert lisztet, kikeverjük, végül hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Először egy kevés habbal lazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk.
Megsütjük, mint a piskótát szokás, sütőpapírral bélelt tepsiben. A kész lapot rácsra téve lehűtjük.
Krém
A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, margarint, reszelt citrom héjat habosra keverjük.
Majd visszatesszük a tepsibe a kihűlt tésztát.
Ezután rákenjük a túrós krémet, és egy rövid időre mélyhűtőbe tesszük, hogy egybeálljon.
Tetejére
A mirinda italt elkeverjük a vaníliás pudinggal, cukorral, és az egészet sűrűre főzzük, majd kihűlésig keverjük.
A hűtőből kivéve óvatosan ráöntjük a közben langyosra hűlt mirindás krémet. Ez ahogy öntjük, szétterül rajta, kenni nem kell. Majd tálalásig hidegre tesszük.
sütési hőfok: 180°C