nem tetszik az oldal színe?
rossz a szemed? 60% 70% 80% 90%
receptjeink.hu

Túrótorta - Dr Oetker

Hozzávalók a tésztához:
250 g búzaliszt
1 kk sütőpor
160g Rama, lágy
80 g porcukor
1 cs vaniliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg sovány túró
6 db közepes méretű tojás
300 g porcukor
40g keményítő
30g gríz
1 tasak vaniliás puding
1/2 citrom reszelt héja
1 cs vanilisá cukor
180 g Rama, olvasztott

Elkészítése:
A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, a sütőt előmelegítem alacsony hőfokra.

A tésztához az átszitált lisztet a sütőporral és a porcukorral elkeverem, és robotgép dagasztó spiráljával összekeverem a többi hozzávalóval
A tészta felét kinyújtom és a tortaforma aljára igazítom. A másik feléből hengert formálok, és az oldalára nyomkodom peremig! Célszerű sütőpapírba lencsét vagy babot tenni a közepére, hogy sütés közben ne essen össze.
Alacsony hőfokon (160-180 °C, gáz 3 fokozat) 10 perc alatt elősütöm.

A töltelékhez a hozzávalókat sorban egy tálba teszem, és a robotgéppel simára keverem. Ha nem szeretném hogy a túró darabos legyen, azt előzőleg villával át kell törni. A masszát a tésztába töltöm, és legalul, alacsony hőfokon kb 70 perc alatt készre sütöm.
A formában hagyom kihűlni, és porcukorral díszítem.