nem tetszik az oldal színe?
rossz a szemed? 60% 70% 80% 90%
receptjeink.hu

Túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre (16 gombóc):
50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 egész tojás
1 evőkanál cukor

Tálaláshoz:
pirított fahéjas zsemlemorzsa
tejföl
porcukor


Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verem , és összedolgozom a töbi hozzávalóval. Az összegyúrt tésztát néhány órára a hűtőbe teszem pihenni.
Nagy lábosban 3 liternyi vizet forralok csipetnyi sóval. A tésztából vizes kézzel gombócokat formázok, és a forró vízbe teszem.
Kb 10-12 perc főzés után kiveszem, és a pirított zsemlemorzsába forgatom. 
Tejfölles és porcukorral tálalom.

Nehézség: kicsit szöszmötölős
Elkészítési idő: 30 perc + 1-2 óra pihentetés
Kalória érték: 1842 kcal (115 kcal / gombóc)