Print Options:

Tarhonyás hús

Mennyiség1 főreElőkészítés10 percSütés/főzés40 percÖsszesen50 perc

 50 dkg sertés comb
 20 dkg tarhonya
 2 db vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 db paprika
 1 db paradicsom
 10 dkg kolozsvári szalonna
 4 dl víz
 só, bors, őrölt kömény
1

A szalonnát, húst és a hagymát, fokhagymát felkockázom, a zöldségeket nagyobb darabra vágom. Egy nagyobb, vastag aljú, lefedhető serpenyőben zsírjára sütöm a szalonnát. Hozzáteszem a hagymát, és üvegesre párolom.
Beleszórom a fokhagymát is, de csak rövid ideig kevergetem, hamar megég.

2

Ráteszem a húst, és kevergetem, amíg minden oldalán kifehéredik. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Beleteszem a zöldségeket, és ha kell, kis vizet teszek alá.
Ha nincs szép zöldség, mehet bele helyette egy pörkölt ízesítő kocka. Fedő alatt párolom 30 percig.

3

Ha a hús már majdnem kész, elkezdem egy másik serpenyőben megpirítani a tarhonyát kevés olajon. Folyamatosan kevergetve addig pirítom, amíg szép aranybarna lesz.
Rászórom a pirított tarhonyát a pörköltre, és felöntöm 3-4 dl vízzel. Ez attól függ, hogy mennyi szaftja maradt a pörköltnek.

4

Alacsony lángon, időnként kevergetve puhára főzöm a tarhonyát kb 12-15 perc alatt.
Csalamádéval, csemegeubival tálalom!