Print Options:

Piskótatekercs egyszerűen

MennyiségElőkészítés5 percSütés/főzés15 percÖsszesen20 perc

Rengeteg jobbnál jobb recept létezik a piskótatekercsre. Ki erre esküszik, ki arra. Ez a verzió nagyon egyszerű, a tészta sűrű, harapható, könnyű tekerni, nem tapad a sütőpapírra.

 6 db tojás, szétválasztva
 1 csipet só
 5 ek kristálycukor
 5 ek átszitált liszt
1

A tojásfehérjékből a csipet sóval kemény habot verek. Tovább keverem a habverővel, és egyenként beleteszem a sárgájákat.
A sütőt előmelegítem 170 °C-ra

2

Kézi habverővel óvatosan, egyenként adagolva elkeverem benne a lisztet.

3

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 15 perc alatt készre sütöm.

4

A sütőpapírral együtt feltekerem, és hagyom hűlni. Ez után megkenem lekvárral, és újra feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.

Tápértékek

Adag mérete 1 szelet

adag 12


Mennyiség tálalásonként
Kalória 67
% Napi bevitel*
Összes zsír 2.4g4%
Összes szénhidrát 6.1g3%
Protein 3.7g8%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.