Print Options:

Lekváros bukta

MennyiségElőkészítés1 óra 40 percSütés/főzés25 percÖsszesen2 óra 5 perc

 60 dkg liszt
 1 csipet só
 3 ek cukor
 3 dl tej
 2,50 dkg élesztő
 2 db tojás1 db a tésztába, 1 db kenni
 6 dkg vaj vagy margarin
 1 cs vaníliás cukor
 1 csomag sütésálló lekvár25 dkg
1

A langyos tejben elkeverek egy evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és kb 10 perc alatt felfuttatom.
Addig kimérem az összes többi hozzávalót egy nagyobb kelesztőtálba.

2

Minden hozzávalót összedolgozok, sima tésztává gyúrom. A tészta akkor jó, ha lágy és hólyagosra lett dagasztva. Kb 60 percen keresztül kelesztem meleg helyen, huzattól védve.

3

Ha duplájára megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, kinyújtom ujjnyi vastagra
Kb 8x8 cm-es négyzeteket vágok belőle. Minden négyzetbe teszek egy vékony csík lekvárt, feltekerem, a végeket bedugdosom.

4

Sütőpapírral bélelt, vagy vajjal alaposan kikent tepsibe teszem a buktákat. Nem baj, ha összeérnek, úgy tudnak szép magasra emelkedni. További 30 percig kelesztem egy tiszta ruhával letakarva.

5

Megkenem a felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még melegen érdemes szétválasztani őket.

Tápértékek

Adag mérete 1 db

adag 20


Mennyiség tálalásonként
Kalória 114
% Napi bevitel*
Összes zsír 1g2%
Összes szénhidrát 22.3g8%
Protein 2.9g6%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.