Print Options:

Budapest ragu pulykával

MennyiségElőkészítés15 percSütés/főzés30 percÖsszesen45 perc

 50 dkg pulykacomb vagy mell
 50 dkg csirkemáj vagy pulykamáj
 1 db vöröshagyma
 1 db tv paprika
 1 db kaliforniai piros paprika
 2 db paradicsom
 50 dkg csiperkegomba
 1 marék zöldborsó
 2 db sárgarépa
 2 kk fűszerpaprika
 10 dkg kolozsvári szalonna
 2 ek paradicsompüré
 só, bors
1

A zöldségeket és a gombát megtisztítom, és apróra vágom. A répát lehet nagy lyukú reszelőn is reszelni.
A szalonnát, húst és a májat leöblítem, szárazra törlöm, és felkockázom.

2

Lefedhető edényben kis lángon zsírjára sütöm a szalonnát, hozzáteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Ráteszem a húst, és fehéredésig pirítom.
Ha szelet húsból készül, itt kiveszem a húst, és csak a legvégén teszem vissza a raguba.

3

A gomba, borsó és a máj kivételével hozzáteszek mindent, fűszerezem, felöntöm kb 2 dl vízzel, és lefedve 15 percig párolom.

4

Hozzáadom a májat, gombát, borsót, és további A gomba, borsó és a máj kivételével hozzáteszek mindent, fűszerezem, felöntöm kb 2 dl vízzel, és lefedve 10 percig párolom.
Petrezselymes krumplival, tésztával, rizzsel, nokedlivel tálalom.

Tápértékek

Adag mérete 1 tányér

adag 8


Mennyiség tálalásonként
Kalória 176
% Napi bevitel*
Összes zsír 7.9g13%
Összes szénhidrát 1.6g1%
Protein 23.6g48%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.