nem tetszik az oldal színe?
rossz a szemed? 60% 70% 80% 90%
receptjeink.hu

Dunahullám

DunahullámHozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
4 db tojás
2 dl tej
1/2 kg magozott, kinyomkodott meggy
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
2 ek kakaó

Tészta elkészítése:
A porcukrot, vaniliás cukrot, olvasztott Rámát, a tojások sárgájával kikeverem. A lisztben elkeverem a sütőport, majd a tejjel felváltva apránként hozzáadom a masszához. Végül óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

Az egyik felét beleöntöm egy kizsírozott, lisztezett nagytepsibe, a másik feléhez pedig hozzákeverem a 2 kanál kakaót, és a világos tésztára öntöm. Szépen elosztva rápakolom a meggyet. Közepes hőfokon 20-30 perc alatt tűpróbáig sütöm.

Hozzávalók a krémhez:
2 csomag eperízű puding
6 dl meggylé
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
A pudingot a leírás szerint elkészítem a 6 dl meggylével. Az olvasztott Ramát kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudinghoz, és a kihűlt tésztára kenem.

Csokimáz:
3 ek kakaó
3 ek cukor
3 ek víz
3 dkg margarin
A kakaót a cukorral és vízzel simára keverem és tűzön sűrűre főzöm. Majd a tűzről levéve belekeverem a margarint. Azonnal a süteményre simítom.
Tálalás előtt célszerű 1-2 órát hűtőben pihentetni.

Nehézség: Anyu nélkül el se kezdem
Elkészítési idő: 90 perc
Kalória érték: