nem tetszik az oldal színe?
rossz a szemed? 60% 70% 80% 90%
receptjeink.hu

Császármorzsa

Hozzávalók (4 főre):
3 db tojás
1 ek porcukor
3 dl rétesliszt vagy búzadara
3 dl tej






Készítése:
A tojássárgákat elkeverem a porcukorral, liszttel és a tejjel. A fehérjéket habbá verem, majd óvatosan a masszához adom. Ha darából készítem, akkor legalább fél órát állni hagyom.
Serpenyőben zsírt forrósítok, majd beleöntöm a tésztát. Amikor az alja kezd keményedni, egy fakanállal apró darabokra töröm, hogy morzsás legyen.

Tálaláskor lehet há porcukrot tenni, gyümölcsöt, esetleg lekvárt vagy szirupot.

Érdemes kapásból dupla adagot csinálni, mert hamar elfogy...

Nehézség: kicsit szöszömötölős
Elkészítési idő: 30 perc
Kalória érték: 1335 kcal (335 kcal / adag)